שיש השראתי

מידע טכני נוסף

כדי להבין מהו שיש השראתי, ראשית נסביר בקצרה מהי אינדוקציה.
אינדוקציה בנויה מסליל חשמלי שיוצר השראה מגנטית.
הסליל הוא מחולל של גלי השראה מגנטית, המכוונים כלפי מעלה אל הסיר שמוצב מעל לסליל.
נציין, כי על הסירים לבישול במטבח, להיות מותאמים לאינדוקציה.
סיר שמתאים לאינדוקציה הוא סיר שעשוי מברזל או עם תחתית שיש בה ברזל.
הפטנט באינדוקציה הוא משטח הזכוכית.
נסביר – אם מקרבים מגנט וברזל, הם ייצמדו. אם נשים ביניהם דיקט עץ, הם לא יידבקו.
אם הזכוכית הייתה כמו העץ, היא לא הייתה מעבירה את ההשראה המגנטית, ומכשיר האינדוקציה לא היה עובד.
שיש השראתי הוא משטח פורצלן טהור שיוצר ע"י TPB Tech.
שיש השראתי עשוי ממינרלים טבעיים ויודע להעביר את ההשראה המגנטית בין הסליל לסיר.
רק במשטחים של TPB הלקוחות יכולים לבחור בעצמם היכן למקם את הגופים מחוללי האינדוקציה וכמה גופים הם רוצים שיהיו מותקנים.

ההמלצה של חברת TPB היא לא לצופף את כל מחוללי האינדוקציה, אלא לפזר אותם, וכך ליד כל סיר יש מרחב עבודה ונוח יותר לבשל.
היצרן ן-IQK ממליצים על עבודה בסמוך לסיר. למשל: חיתוך הבצל נעשה סמוך לסיר.

ההבדל בין אינדוקציה רגילה לשיש השראתי

אינדוקציה רגילה
שיש השראתי TPB Tech
משטח זכוכית מוגבל בגודל
שיש ענק עד 3 מ' אורך עד 1.2מ' רוחב
משמש לבישול בלבד
משמש לבישול ולעבודה
מגיע עם כמות סירים מוגבלת
אין הגבלה בכמות הסירים
סיר גדול ימלא כמעט את כל המשטח
אין הגבלה בגודל הסירים
רגיש לשריטות
עמידות גבוהה לשריטות
שביר מאוד
עמידות גבוהה לשברים
מתחמם מאוד, סכנת כוויות גבוהה
לא מתחמם מאוד בזכות הגבהות לסירים
מגביל את שטח העבודה
אין הגבלה בשטח העבודה
מכשיר שונה בצבע מהשיש
מראה אסטטי אחיד מהמם
משטח זכוכית בצבע אחד שחור
18 צבעים מרהיבים
החדשנות של משטחי TPB, מאפשרת בישול ישירות על משטחי העבודה, ובפועל מגדילה את איזור העבודה, כפי שמופיע
כיריים עם משטחי עבודה קטנים מהצד
משטח עבודה של TPB לבישול ישיר על השיש

מבנה משטח TPB tech חדשני

כאמור, משטחי TPB עשויים מכמה שכבות אשר מאפשרות את הבישול הישיר על השיש, ואת העמידות המצוינת של המשטח למכות וחבלות. מערכת העבודה והבישול של TPB הוא היחידי שהחוזק שלו והעמידות לפגיעות עבר את מבחני התקן האירופאי והאמריקאי.
שכבת הפורצלן העליון של המשטח מצטיינת בעמידות לשריטות, וניתן לחתוך עליה ישירות את הירקות או הבשר.
הפורצלן הוא אנטי בקטריאלי, אינו סופג דבר, עמיד לכל חומרי הניקוי, לתבלינים ושמנים הניתזים בזמן הטיגון או הבישול.
אלה הסיבות שמשטחי TPB הם משמעותית הרבה יותר קלים לניקוי.
המבנה של משטח TPB tech

גודל הגופים ותיכנון מיקום הגופים

הגופים מגיעים בשלושה גדלים:

סליל בקוטר 28 ס"מ, (גדולים) יכולים להיות מותקנים אך ורק כגופים בודדים בלבד.  הם צורכים W3,000 במקסימום.
סליל בקוטר 23 ס"מ, (בינוניים) יכולים להגיע גם כגוף בודד, וככזה הוא צורך W3,000 במקסימום, וגם בזוגיות עם גוף 17 ס"מ.
סליל בקוטר 17 ס"מ. (קטן) לא יכול להגיע כגוף בודד אלא אך ורק כאשר הוא צמוד לגוף 23 ס"מ ו"רוכב" עליו.  גוף זוגי צורך W3,500 במקסימום.

כאשר מתקינים גופים באלכסון, כלומר שאחד הגופים מותקן קרוב לחזית השיש,  
רק גוף 17 ס"מ יכול להיות מותקן קרוב לחזית המשטח.
כאשר מתקינים גופים 23 ס"מ ו-17 ס"מ, תמיד הגוף הקטן יותקן משמאל לגוף הבינוני.
לגוף בודד יש בקר עוצמה (קונטרולר) יחידני.
לגוף זוגי יש בקר עוצמה זוגי.
בכל מערכת, כמעט חובה להתקין גוף 17 ס"מ (קטן), כי רק הוא יכול לזהות כלי בישול קטנים (פינג'אן).
על פי התקן נדרש כי בשוליים של מערכת גופי אינדוקציה ישאירו לפחות 20 ס"מ מקצה השיש .
גם מצידו הימני של השיש וגם מצידו השמאלי.
המרחק שבין הגופים הבודדים לא יפחת מ-8 ס"מ.
יש לזה כמה סיבות. ראשית, מבחינת האדם שמבשל זה מאפשר מרווח נוח יותר לסירי הבישול.
שנית, רוחב האלקטרוניקה בפועל,  שמתחת לגוף בישול בודד הוא 27 ס"מ,
והמרווח הנדרש בין הסלילים (מינ' 8 ס"מ) מאפשר מרווח סביר בין החלקים שמתחת לשיש.
כאמור, את מיקום הסלילים בתוך הארונות יש לתכנן עם שוליים
בצידי השיש ברוחב מינימאלי של 20 ס"מ. יש לתכנן את מיקום הגופים בתוך הארונות, בהבנה שרוחב הגוף בפועל בתוך הארון הוא 27 ס"מ.
כאמור, גוף 17 ס"מ "רוכב" על גוף 23 ס"מ. חשוב לחזור ולהדגיש שגוף 17 ס"מ איננו גוף עצמאי.
בתכנון של זוג גופים כאלה, שבפועל מחוברים, כאשר הסלילים מותקנים באלכסון, יש לחשב רוחב מינימאלי של 44 ס"מ.
כאשר הגופים המחוברים מותקנים בצורה אופקית, המרחק בין הגופים יכול להיות 7 ס"מ, 10 ס"מ, 20 ס"מ, 30 ס"מ, 40 ס"מ.
כאשר הגופים 23 ס"מ ו-17 ס"מ מותקנים בצורה אופקית במרחק המקסימלי של 40 ס"מ בין הגופים, יש לחשב בתוך הארון מרחק מינימאלי של 86 ס"מ שזה בין הדפנות לפחות 90 ס"מ.

התאמת מיקום הגופים לתכנון ארונות המטבח
ותכנון ארונות המטבח

ברור שכדי לתחזק ולתקן אינדוקציות, לא מפרקים את השיש. התחזוקה לגופי האינדוקציה מתבצעת מתוך ארונות המטבח.
ראשית, יש לבנות את הארונות בהם יותקנו גופי האינדוקציה כפי שבונים ארונות לכיורים. כלומר, בלי תקרה לארון. ארונות לכיורים נבנים ללא תקרה כדי שיהיה מקום לכיור.
גם את הארונות לאינדוקציה יש לבנות ללא תקרה כדי שיהיה מקום לאינדוקציה שמותקנת מתחת לשיש.
במקום תקרת העץ שחיברה בין דפנות הארון מתקינים סרגלי עץ. את סרגלי העץ יש להתקין בניצב. לדוגמה, בארון הכיור מותקן סרגל רחב בגובה 20 ס"מ שמיועד להסתיר את הכיור.
בארונות של האינדוקציה, הסרגלים יהיו בגובה 6 ס"מ כדי להסתיר את גופי האינדוקציה שהגובה שלהם הוא 5.5 ס"מ (מתחת לשיש).

התקנת ארונות המטבח

הארונות יותקנו כאשר הם מותקנים מפולסים לחלוטין, וחלקים לחלוטין, במישור העליון עליו מונח השיש.
אם הארונות לא מפולסים או לא חלקים, היצרן יסיר את אחריותו לשלימות השיש.
חברת IQK, יבואנית השיש ההשראתי, אוסרת על מתקיני השיש המורשים מטעמה, או כל מתקין אחר,
להתקין את השיש ההשראתי על ארונות לא מפולסים או לא חלקים.

תכנון שקעים לחשמל

המערכת בנויה כך שכל בקר עוצמה (קונטרולר) מקבל הזנה נפרדת.
לכל בקר עוצמה – "קונטרולר", בודד או זוגי, יש להכין שקע חשמל חד פאזי ישיר ללוח החשמל עם ממ"ט 16A וחוטים בעובי 2.5 קוודראט.
השקע חייב להיות בתוך הארון מתחת לשיש, ורצוי שגובה השקע יהיה גבוה ככל האפשר.
שימו לב!!! לכבל ההזנה יש תקע יחסית עבה. יש לתכנן את גובה השקע כך שהתקעים לא יפריעו למגירות להסגר עד תום.

תכנון חיבורים בין לוחות שיש

התלבטות של לקוחות רבים:
הלקוחות מצד אחד מעדיפים להזמין ולקבל את משטחי השיש עם כמה שפחות חיבורים בין לוחות השיש.
מצד שני, המוצר לא זול, והלקוחות רוצים לחסוך בעלויות ככל האפשר.
החלק הארי בעלות הכוללת הוא השיש ההשראתי עצמו, וצמצום גודל משטח השיש ההשראתי מביא ליותר חיבורים.

השיש של TPB מתחלק לכמה סוגים.

שימו לב!!! כל סוגי השיש, בכל עובי, מגיעים בגוון הפורצלן הרצוי וההתאמה של הלוח מותאמת ללקוח לפי צרכיו.

שימו לב!!! כאמור, הפורצלן הוא פורצלן טהור, שעשוי ממינרלים טבעיים, וכאשר יש חיבור בין 2 לוחות, או יותר, יתכנו הבדלי גוון בין הלוחות המחוברים. הבדלי הגוון יחולו גם כאשר חותכים משטח עם עננים בגוונים שונים, ובחיבורים בין הלוחות, עשויים להיות חלקים בהירים יותר, או כהים יותר.

הגבהות לכלי הבישול-סירים ומחבתות

חברת IQK גאה להציג את אחד הפתרונות המבריקים של TPB Tech – ההגבהות לסירים וכלי בישול. חברת TPB Tech פיתחה טכנולוגיה מושלמת למניעת התחממות משטחי הבישול והעבודה. כאמור, האינדוקציה מחממת את הסירים בלבד, אלא שהסירים "לא יודעים" שהם צריכים לחמם רק את התבשיל. החום הנפלט מתחתית הסיר מחמם גם את המשטח עליו הוא "יושב". באינדוקציה רגילה, הסיר מונח ישירות על משטח הזכוכית, ובזמן הבישול, משטח הזכוכית מגיע לטמפרטורות של מאות מעלות, עם סכנה ממשית לכוויות רציניות ומסוכנות.
הטכנולוגיה של TPB Tech, מיועדת למנוע בדיוק את הסכנה הזאת. TPB Tech  פיתחה טכנולוגיה שמטרתה למנוע סכנת כוויות, שעלולה להיות כי השיש כולו משמש גם כשטח עבודה וגם כשטח בישול.
באמצעות מגביהי הסירים, הסירים לא מונחים ישירות על משטח הפורצלן, ושכבת האלומיניום תורמת גם היא לפיזור החום שנוצר, והתוצאה הסופית היא משטח, שגם כאשר הוא מתחמם, בדרך כלל לא ייצר סכנת כוויות. גם גרירת כלי הבישול על המשטח בזמן הבישול נעימה יותר.

סוגי ההגבהות:

חברת IQK גאה להציג את אחד הפתרונות המבריקים של TPB Tech – ההגבהות לסירים וכלי בישול. חברת TPB Tech פיתחה טכנולוגיה מושלמת למניעת התחממות משטחי הבישול והעבודה. כאמור, האינדוקציה מחממת את הסירים בלבד, אלא שהסירים "לא יודעים" שהם צריכים לחמם רק את התבשיל. החום הנפלט מתחתית הסיר מחמם גם את המשטח עליו הוא "יושב". באינדוקציה רגילה, הסיר מונח ישירות על משטח הזכוכית, ובזמן הבישול, משטח הזכוכית מגיע לטמפרטורות של מאות מעלות, עם סכנה ממשית לכוויות רציניות ומסוכנות.
× איך אפשר לעזור? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday